MARANI Tsinandali

Gruzija, Kachetija, Tsinandali apeliacija
Vynuogių rūšis: Rkatsiteli (80%) ir Mstvane (20%)
Tūris: 0.75 l
Alkoholis (%): 12,5 % alk. tūrio

 

Istorija:
Privati vyno gamykla „Telavi Wine Cellar“ buvo įkurta 1915 m. Kachetijoje – geriausiame Gruzijos vyno gamybos regione.  Iš kitų šį regioną išskiria derlinga žemė ir unikali geografinė padėtis: vynuogynai auga 200 – 500 m virš jūros lygio esančiame Alazani upės slėnyje.

Žaliava:
Rkatsiteli (80%) ir Mstvane (20%) vynuogės iš Kachetijos regiono, Tsinandali apeliacijos. Geriausiai prisirpusios vynuogės renkamos rankomis rugsėjį – spalio pradžioje.  Atsargiai atskyrus vynuoges nuo kotelių, jos atvėsinamos iki 4-6ºC, maceruojamos su odelėmis 8 valandas ir švelniai spaudžiamos pneumatiniu presu. Vėliau pradedama lėta laisvai ištekėjusių sulčių fermentacija nerūdijančio plieno statinėse, skrupulingai išlaikant 15ºC temperatūrą. Kai fermentacija užbaigiama, vynas filtruojamas ir brandinamas.  30% vyno brandinama ąžuolo statinėse 4 mėnesius.  Prekyba pradedama ne anksčiau kaip kitų metų rugsėjį.

Aprašymas:
Šis kontroliuojamos kokybės vynas yra auksinės spalvos, intensyvaus gėlių aromato su tropinių vaisių natomis.  Skonis ryškus, su skrudintų lazdyno riešutų užuomina.    Poskonis, ilgas, sviestinis, su meliono ir tropinių vaisių akcentais.

Derinimas su maistu:
Tinka patiekti prie lašišos kepsnių, baltos mėsos bei daržovių patiekalų.

Patiekimo temperatūra:
Patiekiamas 8 - 12ºC temperatūros.

 

Atgal į sąrašą