Istorija:
Privati vyno gamykla „Telavi Wine Cellar“ buvo įkurta 1915 m. Kachetijoje – geriausiame Gruzijos vyno gamybos regione. Iš kitų šį regioną išskiria derlinga žemė ir unikali geografinė padėtis: vynuogynai auga 200 – 500 m virš jūros lygio esančiame Alazani upės slėnyje.
Žaliava:
Rkatsiteli (90%) ir Mstvane (10%) vynuogės iš Kachetijos regiono (50% iš Kondoli vynuogynų, 50% iš Kachetijos šiaurės rytų).
Aprašymas:
Šis regioninis vynas yra blyškios gelsvai žalsvos spalvos, subtilaus skrudintų riešutų ir prinokusių obuolių aromato su agrastų ir melionų natomis. Skonyje juntamas švelnus rūgštumo ir saldumo balansas su cukruotų svarainių užuomina.
Derinimas su maistu:
Tinka vartoti prie aštrių Azijos virtuvės patiekalų, patiekti kaip aperityvą.
Patiekimo temperatūra:
Patiekiamas 10 - 12ºC temperatūros.