NAUTIMUS – tai ekspertų puikiai įvertinti vynai ir informacijos apie vynus šaltinis. Pastaruoju metu vyno tema jau gausu informacijos - degustavimo pradžiamoksliai, patiekimo, derinimo su maistu taisyklės, dirvožemio ir klimatinių sąlygų įtaka, vynuogių rūšys, apeliacijos, šalys ir jų regionai, malolaktinė fermentacija, kilnusis pelėsis ir t.t. Jokiu būdu negalima pamiršti skonių, aromatų, dekantavimo, taninų, žibuoklių užuominos aromate, pilno kūno, oksidacijos... Ar visa tai smulkiai būtina žinoti išsilavinusiems mėgėjams?
Informacija tinklapyje bus pateikiama etapais. Šiuo metu visas dėmesys norintiems gauti išsamias pagrindines žinias apie vyną. To visiškai pakanka kokybiškai vyno pažinimo pradžiai. Tai kaip užsienio kalbos pagrindai, kuriuos turėdami, toliau kalbos įgūdžius jau galime tobulinti patys bendraudami, klausydami, kartais pasigilindami labiau į vieną ar kitą mums rūpimą klausimą.
Tam, kad parinktumėme vyną, derantį prie ruošiamos vakarienės ar draugo jubiliejaus proga, kad dar žiūrėdami į etiketes lentynose žinotumėme, ko galima tikėtis iš vieno ar kito vyno, o paragavę galėtumėme patys suprasti, kuris vynas vertas dėmesio ir kodėl, pakanka žinoti pagrindinius dalykus. Nesigilinant į niuansus (kurių apstu ir ekspertams tai žinoti būtina) informacijos ne tiek jau ir daug.
Vynas - tai visų pirma skonis. O skonis yra asmeninis dalykas. Juk ragaudami arbatą, iš karto galite įvertinti, ar ji patinka, ar ne. Ir dažniausiai visai nesijaudiname, kad negalime savęs priskirti gurmanams ar didžiuotis gausiomis ir giliomis žiniomis apie arbatos auginimo ypatybes, gamybos technologiją, arbatmedžių amžių ar pan.
Vynas yra alkoholinis gėrimas. Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.